Sheila Sikkelbein

Afbeelding
Sheila Sikkelbein
Werkzaam bij
Amerpoort
Functie
Divisieadministrateur
Waarom ben je ambassadeur geworden?
Ik vind het belangrijk dat er meer openheid, bekendheid en begrip komt over autisme. Door zelf open te zijn over mijn autisme, wil ik een voorbeeld zijn voor mijn collega’s. Ook hoop ik hiermee meer wederzijds begrip en een betere werksfeer te realiseren.
Wat houdt voor jou het ambassadeurschap in?
Door als medewerker van Amerpoort met autisme zichtbaar en open te zijn, probeer ik als autisme ambassadeur bij te dragen aan een positieve beeldvorming. Ik zet mij er voor in dat autisme gewoner en beter bespreekbaar wordt op de werkvloer. Collega’s met (een vermoeden van) autisme (zelf of bij iemand in hun omgeving) kunnen contact met mij opnemen als ze eens in gesprek willen of ervaringen willen delen.

Een ander belangrijk onderdeel is het eventuele onbegrip op de werkvloer wegnemen door informatie te verstrekken over autisme. Bij informatie mag je denken aan alles wat je nog niet weet over autisme: Wat is het? Hoe herken ik het? Hoe voer ik het gesprek? Wat kan ik doen? Daarnaast kunnen specifieke vragen over autisme aan mij gesteld worden en kan ik meedenken in specifieke situaties.