Wendy Haanschoten

Afbeelding
Wndy Haanschoten
Werkzaam bij
Zilveren Kruis
Waarom ben je ambassadeur geworden?
Ik was twee maanden in dienst bij Zilveren Kruis en zag een berichtje voorbij komen; schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Autisme Ambassade van Achmea. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zag er naar uit om gelijkgestemden te vinden. In de nieuwsbrief van voorjaar 2018 stond een oproep van Guido Mackenbach (SAP Pakketspecialist bij Achmea), die een mede-ambassadeur zocht voor de Autisme Ambassade van Achmea. Ik stuurde Guido een mail met enkele vragen over de functie en belasting.

Op basis van het antwoord van Guido besloot ik ook Autisme Ambassadeur te worden. Ik heb even getwijfeld want ik vond het wel spannend. Het ambassadeurschap zorgt er immers voor dat ik openlijk voor mijn diagnose uit moet komen.

De motivatie voor mijn ambassadeurschap? Je hoort en vindt vooral verhalen over mensen in een ander gedeelte van het spectrum. Er zijn veel hoger opgeleide mensen met autisme die prima functioneren, maar juist dat hoor je minder vaak. Als ik óók niet naar buiten zou treden, hoe kan ik dan verwachten dat andere goed functionerende mensen met autisme dat wel zouden doen? Daarnaast was ik nog steeds op zoek naar gelijkgestemden. Ik besloot Autisme Ambassadeur te worden en volgde een opleiding tot bij Vanuit Autisme bekeken.
Wat houdt voor jou het ambassadeurschap in?
Het is mijn doel om draagvlak en openheid voor autisme binnen onze organisatie te creëren en te laten zien dat er hoog opgeleide mensen met autisme zijn, die prima functioneren. Door onder andere nieuwsbrieven, berichten op Blink en bijeenkomsten te organiseren hopen we deze kennis te kunnen verspreiden.