ASML zet volgende stap met autisme ambassade

In 2013 was ASML één van de eerste organisaties in Nederland met een autisme ambassadeur, namelijk Maarten van der Heijden. Maarten heeft toen een aanzet gedaan om een netwerk op te zetten van medewerkers die de rol van autisme ambassadeur invulling geven.

Meer medewerkers met autisme sloten zich aan en er werden diverse workshops en seminars georganiseerd. Toch bleek dat er meer nodig was om de zichtbaarheid en invloed van het netwerk binnen ASML te verbeteren en uitvoering te kunnen geven aan de missie van hun autisme ambassade. De missie luidt als volgt:

“Dat alle medewerkers zich comfortabel voelen met hun mentale diversiteit (en specifiek autisme), wetende dat ze eerlijk behandeld worden en gewaardeerd voor hun unieke talenten”

Eerste organisatie

ASML is de eerste organisatie die deel neemt aan het project Autisme en Inclusief Werkgeverschap. Hun autisme ambassade is nu uitgebreid tot 15 actieve ambassadeurs met een groeiend aantal leden. Met begeleiding van VAB hebben de autisme ambassadeurs een concreet plan opgesteld wat 8 juni gepresenteerd is aan de ASML stakeholders. Het plan is met enthousiasme ontvangen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het opzetten van een eigen interne autisme ambassade en de positieve impact daarvan op diversiteit en inclusie? Neem dan contact op met Anniek Stoutjesdijk via anniek.stoutjesdijk@vanuitautismebekeken.nl. Of volg ons op LinkedIn.