Een wegwijzer voor autisme, door en voor de gemeenschap

Als je bekend bent met de website WatVindIk voor autisme, zul je net zo blij zijn met de Wegwijzer voor autisme. Het is namelijk dezelfde site, maar in een gloednieuw jasje. De nieuwe inrichting geeft nog duidelijker handvatten om op jouw manier te leven met autisme. Je kunt er aanbod vinden zoals apps, boeken, cursussen, bijeenkomsten, behandelingen en nog veel meer. Het mooie van de website: hij is gemaakt vóór en dóór mensen met autisme of hun naasten.

Carien van Hooff, een van de initiatiefnemers en doorontwikkelaar van de Wegwijzer, legt uit waarom de Wegwijzer zo belangrijk is. “Veel informatiebronnen beperken zich tot alleen zorg, of alleen tot een bepaalde regio. De Wegwijzer helpt je om je eigen leven te leiden, waar je ook woont in Nederland of in welk onderdeel van het leven je ook ondersteuning nodig hebt, niet alleen voor zorg.”

De website is van alle partijen in het autisme veld. Het is van de hele gemeenschap.

Van de hele gemeenschap

Vanuit autisme bekeken (VAB) heeft de website een paar jaar geleden opgezet. Sindsdien zijn er steeds meer partijen bij betrokken en wordt de wegwijzer mede gevuld door alle gebruikers. “De website is van alle partijen in het autisme veld”, benadrukt van Hooff. “Het is een informatiebron van de hele gemeenschap.”

Gemodereerd aanbod

De website biedt een divers aanbod van hulpmiddelen in heel Nederland en op verschillende levensgebieden. Een moderator vult het aanbod aan en zorgt dat de informatie actueel blijft. Daarnaast kunnen mensen met autisme en hun naasten zelf hun suggesties op de wegwijzer plaatsen waar zij positieve ervaringen mee hebben Dit aanbod wordt ook gecontroleerd door de moderator.

Hoe meer aanbod, hoe beter

Van Hooff: “Lotgenoten kunnen elkaar veel beter vertellen wat werkt, zodat de wegwijzer vollediger en waardevoller wordt. Hoe meer partijen content aanvullen, hoe beter de zoekresultaten. Dan loont het ook om actualisatie en doorontwikkeling centraal te financieren”. Kortom: hoe meer de Wegwijzer wordt gebruikt, hoe beter deze wordt en hoe beter deze kan worden onderhouden.

Afbeelding
Wegwijzer-autisme

Zoek jij ook hulpmiddelen voor jouw leven met autisme of voor een ander? Kijk dan eens op www.wegwijzer-autisme.nl. Mocht je geen account willen of kunnen maken, kun je ook aanbevelingen doorsturen via het contactformulier. Het is niet altijd makkelijk om een leven met autisme vorm te geven, maar de Wegwijzer zet je op het juiste pad.