Gezocht: kunst en creativiteit van thuiszittende jongeren

Voor de Jongerentop tijdens de Landelijke Actieweek Thuiszitters van 3 t/m 7 juni zijn we op zoek naar kunstwerken, gedichten, fotografie en andere creatieve uitingen van jongeren die thuis zitten (of hebben gezeten).

   Kunst en creativiteit

   Het thema van de top op maandag 3 juni is 'Jongeren in woord en beeld'. De jongeren die de top samen met Stichting Vanuit Autisme Bekeken organiseren, willen met verhalen, filmpjes, interviews en enquêtes laten zien wat leerlingen die thuiszitten meemaken en wat er in ze omgaat. Ook kunst en creativiteit zijn daarvoor een goede manier. Daarom hopen we dat zoveel mogelijk jongeren hun werk met ons willen delen. Foto's van de creatieve uitingen zullen tijdens de bijeenkomst en via social media gedeeld worden. Dit kan uiteraard zonder vermelding van je naam als je dat wilt. Een deel van de kunstwerken zal daadwerkelijk tentoongesteld worden bij het ministerie van OCW.

   Meedoen?

   • Stuur een foto of bestand van je kunstwerk, gedicht, beeldhouwwerk, video, muziek of andere creatieve uiting naar onderwijs@vanuitautismebekeken.nl. (Je hoeft geen autisme te hebben om mee te doen)
   • Twijfel je of je werk goed genoeg is? Dat is niet nodig! We zoeken niet de nieuwe Picasso. Het gaat om het gevoel of de boodschap die je met je werk overbrengt. Het mag vrolijk, verdrietig, zwartgallig of juist mierzoet zijn. Jij bepaalt!
   • Geef aan of we je voornaam mogen vermelden of dat je liever anoniem blijft.
   • Wil je meer weten? Of wil je even overleggen? Stuur dan een mail naar onderwijs@vanuitautismebekeken.nl

   Zie ook