Ik wil ook LLB krijgen/Ik wil ook LLB'er worden!

We hebben gemerkt dat véél meer mensen dringend behoefte hebben aan een goede levensloopbegeleider die levensvolgend, levensbreed en levenslang beschikbaar is. Nadat de pilot vol was hebben veel mensen zich dan ook gemeld die graag op deze manier levensloopbegeleiding willen krijgen of levensloopbegeleider willen zijn. We hebben dus veel mensen moeten teleurstellen.

Ben jij ook iemand die graag levensloopbegeleiding zou krijgen of levensloopbegeleider wil worden? Weet dan dat wij ons inzetten om de uitgeteste voorziening landelijk beschikbaar te krijgen. Zover is het (helaas) nog niet. Wel kunnen we geïnteresseerden drie dingen adviseren:

  1. onderteken het position paper om zo aan te geven dat er behoefte is aan levensloopbegeleiding;
  2. Geef ons bij het ondertekenen van het position paper toestemming om jouw gegevens te bewaren, zodat wij jou in de toekomst kunnen benaderen als de mogelijkheid voor levensloopbegeleiding zich aandient. Het bewaren van deze gegevens biedt (helaas) geen garantie tot het verkrijgen van levensloopbegeleiding;
  3. Maak gebruik van bestaande organisaties voor levensloopbegeleiding. Hier werken vaak goede mensen. Natuurlijk heb je dan voorlopig nog te maken met belemmeringen als tijdelijke indicaties, belemmeringen op het gebied van levensbreed mogen handelen, vaste uren per week en het niet vanzelfsprekend mogen inbrengen van je eigen gekozen levensloopbegeleider. Daar kan momenteel nog niemand iets aan veranderen, maar dat wil niet zeggen dat deze organisaties niet zeer helpend kunnen zijn op de korte termijn.