Lanceringsbijeenkomst Autisme Ambassade Politie

Op 26 januari vond het lanceringsevent van de Autisme Ambassade bij de Politie plaats. Het was een online evenement waar bijna 100 geïnteresseerden aan deelnamen.

Binnen de Politie zijn 12 medewerkers benoemd tot autisme ambassadeur. Zij hebben hiervoor een 4-daagse training van Vanuit autisme bekeken bijgewoond. Tijdens de training hebben de medewerkers gezamenlijk een plan van aanpak gemaakt om de Autisme Ambassade op poten te zetten. In het plan van aanpak zijn onder andere de missie en visie van de autisme ambassade bij de Politie benoemd. Ook is er een overzicht gemaakt met activiteiten die de ambassadeurs het komende jaar gaan uitvoeren om meer aandacht te krijgen voor diversiteit op de werkvloer.  

Toespraak

De lanceringsbijeenkomst werd professioneel begeleid door drie ambassadeurs. Een nieuwe promotievideo van ambassadeur Grace werd getoond en plaatsvervangend korpschef Liesbeth Huyzer gaf een mooie toespraak en knipte digitaal het lint door. Zo werd de ambassade van de Politie officieel gelanceerd. Eén van de ambassadeurs presenteerde de Agora pagina (het online platform voor alle medewerkers werkzaam bij de Politie) die is ingericht, en alle ambassadeurs werden digitaal kort voorgesteld met een interactieve PowerPointpresentatie. Afsluitend was er de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Afbeelding
Online presentatie

 

Activiteiten

De ambassadeurs zijn voortvarend aan de slag gegaan en de volgende activiteiten staan alweer ingepland. Een van die activiteiten is een workshop over autisme en werk. De aanmeldingen hiervoor zijn overweldigend. In de toekomst zal de workshop vanwege grote belangstelling met regelmaat georganiseerd worden.

Methodiek

De opgedane ervaringen tijdens deze 2e pilot worden gebruikt voor de verdere aanscherping van de methodiek die Vanuit autisme bekeken ontwikkelt. Het gaat om een overdraagbare methodiek die gebruikt kan worden om binnen jouw organisatie een eigen Autisme Ambassade op te richten.

Autisme Ambassadeur Grace

Grace werkt bij de Politie. Ook is zij Autisme Ambassadeur. In deze video vertelt ze over haar werk bij de Politie en over wat het voor haar betekent om open te zijn over haar autisme op de werkvloer.

Eerder deelden we via dit nieuwsbericht dat de Politie start met een autisme ambassade.