Meld je aan voor opleiding Autisme Ambassade

Autisme Ambassade start 27 januari 2020 met nieuwe opleiding.

Meld je aan voor de laatste plekken!

Vanuit autisme bekeken (VAB) start op maandag 27 januari met de eerste opleiding in 2020 voor een nieuwe lichting Autisme Ambassadeurs. Deze Ambassade is in 2013 opgericht en vraagt intern bij werkgevers aandacht voor autisme op het werk. Op alle gebieden willen bedrijven inclusieve organisaties zijn en de ambassade draagt hieraan bij voor mensen met autisme.

De afgelopen jaren hebben onder meer Shell, ABN AMRO en het ministerie van Defensie een Autisme Ambassade opgericht. Autisme ambassadeurs laten zien wat autisme inhoudt en maken de omgang met mensen met autisme gewoner. Dat vergroot het begrip en verbetert de werksfeer. Een van de ambassadeurs is Cor Jongejeugd

kijk hier voor een impressie.

Om te zorgen voor nog meer ambassadeurs organiseert VAB twee keer per jaar een 4-daagse training waarbij aandacht is voor de persoon en tips hoe de rol van ambassadeur in te vullen. Na de training hebben de ambassadeurs een concreet plan van aanpak. Na de opleiding worden alle deelnemers onderdeel van de Autisme Ambassade, een netwerk van autisme ambassadeurs uit verschillende organisaties.

Voor vragen over de opleiding tot Autisme Ambassadeur neem contact op met Anniek Stoutjesdijk via autismeambassade@vanuitautismebekeken.nl of 06 - 14052410.