Nieuws en ervaringen

Levensloopbegeleiding is van levensbelang. Letterlijk. Het gaat om het verschil tussen meedoen en aan de kant staan. Vanuit autisme bekeken realiseert daarom de pilot Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme, waarbij de leefwereld van deze persoon centraal staat. Om te laten zien hoe dat er in de praktijk uitziet, halen we gedurende de pilot ervaringsverhalen op in de vorm van artikelen en filmpjes.

Nieuwsberichten over de pilot Levensloopbegeleiding

Levensloopbegeleiding tijdens Corona: wekenlang in bed, of iedere dag contact

Afbeelding
Telefoon

De intelligente lockdown zorgde voor een forse verandering in de bestaande routines van de deelnemers aan de pilot Levensloopbegeleiding en hun levensloopbegeleiders. Er lag geen draaiboek klaar, en het was aan de deelnemers, hun naasten en de levensloopbegeleiders om de beste werkwijzen en oplossingen te zoeken.

Artikelen met ervaringen van deelnemers en levensloopbegeleiders

"Ik ben trots op mezelf"

Afbeelding
Levensloopbegeleider Bart Meijer
Bart Meijer is sinds november 2019 de levensloopbegeleider van Gijs (23). Gijs wil graag meer durven ondernemen, dus gaan ze regelmatig samen fietsen, bezoeken ze een museum of eten ze samen bij een restaurant. In tijden van corona maken ze een uitstapje naar de fietsenwinkel. Toch gaat dat niet altijd zonder slag of stoot, vertelt Bart.

"De deelnemer heeft de regie"

Afbeelding
Levensloopbegeleider Rick Jansen
Sinds mei 2020 is Rick Jansen als levensloopbegeleider betrokken bij Vanuit autisme bekeken. In zijn werk hanteert Rick het motto ‘go with the flow’. Dat past goed bij de pilot Levensloopbegeleiding, waarin wordt uitgegaan van de behoeften van de deelnemer met autisme en niet van een standaard lijstje aan doelen die afgevinkt moeten worden.
Filmpjes over levensloopbegeleiding binnen de pilot