Streef jij naar meer begrip voor autisme op de werkvloer?

In 2018 start de Autisme ambassade de opleiding Autisme ambassadeur. Werknemers met autisme maken in deze rol omgaan met autisme ‘gewoner’ door het gesprek vanuit hun persoonlijk ervaringen aan te gaan. Ben jij werknemer met autisme in een grote organisatie of een werkgever die streeft naar meer openheid en diversiteit? Dan is dit wat voor jou!

Waarom ambassadeurs?

Open zijn over je autisme draagt bij aan een inclusieve organisatiecultuur: elkaars verschillen zien en waarderen. Als autisme ambassadeur maak jij autisme zichtbaar en bespreekbaar in de organisatie. Je zichtbaarheid en openheid bevordert een diverse en positieve beeldvorming over autisme en maakt ook andere (onzichtbare) verschillen tussen mensen bespreekbaar.

Wat doet een autisme ambassadeur?

Je bent een voorbeeld en aanspreekpunt voor collega's met autisme. Je geeft voorlichting en je kunt daarnaast – afhankelijk van je eigen interesse - allerlei activiteiten ontwikkelen. Door jouw openheid zullen collega’s ook sneller iets over zichzelf te vertellen. Je vormt een brug tussen mensen met en zonder autisme. Praten over autisme wordt vanzelfsprekender.

Wat leer je in de opleiding?

Tijdens de opleiding leer je hoe je de rol van ambassadeur in jouw organisatie kunt vervullen. De opleiding biedt inzicht in persoonlijke talenten en ontwikkelpunten als autisme ambassadeur. Iedere deelnemer heeft aan het einde van de training een eigen actieplan waarmee je aan de slag kan in je eigen organisatie. Een waardevolle stap voor werknemer en werkgever!

Als autisme ambassadeur ben je onderdeel van de Autisme Ambassade, een netwerk van ambassadeurs uit verschillende organisaties. De ambassadeurs van o.a. Shell, ABN AMRO, het UWV en de Belastingdienst brengen veel teweeg in hun organisaties en dragen bij aan meer begrip voor autisme en openheid op de werkvloer in het algemeen.

Meer informatie

Bekijk de uitgebreide informatie over de opleiding.

Deel dit artikel

 Bezorgd over uw privacy?

Een inclusieve maatschappij maken we samen. Met mensen zoals jij en ik, mensen met en zonder autisme.

Weten wat jij kunt doen?