Nieuws

Nog een paar dagen en dan gaat de ‘Onderwijs challenge Vanuit autisme bekeken’ weer van start. Meld je uiterlijk 10 september aan en ontvang vanaf 12 september een reeks mails met tips, tools en een uitdaging om het onderwijs meer passend te maken voor leerlingen met autisme. 
In 2018 start de opleiding Autisme ambassadeur. Werknemers met autisme maken omgaan met autisme ‘gewoner’ door vanuit hun persoonlijke ervaringen in gesprek te gaan. Heb jij autisme en ben je werknemer in een grote organisatie? Dan is dit wat voor jou!
De diagnose autisme wordt bij vrouwen vaker gemist dan bij mannen. Een verklaring is bijvoorbeeld dat zij zich beter kunnen aanpassen aan hun omgeving. Autisme wordt daardoor niet opgemerkt en veel vrouwen krijgen pas laat de diagnose. Wat zijn hun ervaringen?
Sommige kinderen hebben meer dan een standaard aanpak nodig op school. Als een kind vastloopt, is het voor ouders niet altijd duidelijk wat ze kunnen doen.
Het einde van het schooljaar komt in zicht. Voor leerlingen met autisme is kan dat een stressvolle tijd zijn. Hoe ga je daar als leerkracht of ouder mee om? Doe mee aan de VAB onderwijschallenge!
Fontys Hogeschool begeleidt studenten met autisme integraal van stage tot het behoud van werk. De resultaten van deze pilot werden 8 mei gepresenteerd.
Ervaringen delen over thuiszitters na het kijken van de film Life, Animated. Dat was de insteek van de filmbijeenkomsten die werden georganiseerd door het iHUB ontwikkelplein. In Rotterdam, Utrecht en Amsterdam gingen bezoekers het gesprek aan.
Penny Holloway koos er een jaar geleden voor om te verhuizen naar Amerika. Teleurgesteld in het Nederlandse onderwijs, vertrok zij met haar zoon Alex en de overige leden van haar gezin. Een jaar later gaat het goed met Alex.
In de Volkskrant van 3 april lazen wij een artikel over Ebel, die autisme heeft en wiens moeder zag dat hij de wereld beter kon gaan begrijpen via Disney films.
Aansluitend bij de landelijke dag van de Lansbrekers (een beweging van mensen die zich hard maakt voor thuiszitters) heeft de coalitie Vanuit autisme bekeken een brief geschreven aan staatssecretaris Dekker.