Programma Thuiszitterstop Landelijke Actieweek Thuiszitters 3 juni

Tijdens de landelijke Actieweek Thuiszitters van 3 t/m 7 juni 2019 organiseert een groep jongeren dit jaar de Thuiszitterstop: een bijeenkomst om met woord en beeld aandacht te vragen voor kinderen en jongeren die niet naar school gaan.

Programmathuiszittersweek

Dit jaar bepalen de jongeren zelf het programma van de bijeenkomst. In de periode voor de landelijke actieweek verzamelen ze ervaringen, adviezen en goede ideeën rond thuiszitten en het voorkomen ervan. Hun artikelen, filmpjes, persoonlijke verhalen, position papers, blogs en kunstuitingen vormen samen het programma van de jongerentop.

13.30 – 14.00 uur Inloop  
14.00 – 14.15 uur   Opening door host Noortje Beukeboom en co-host Bart van Kessel en een korte film van Pepijn Gansevles.
14.15 – 14.30 uur   Opening expositie ‘Jongeren in woord en beeld’ door Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS
14.30 – 15.15 uur   In gesprek over de ervaringen van leerlingen en de opbrengsten van het veldwerk van de jongeren die de top organiseren.
15.15 – 15.30 uur   Lancering kaartenactie door Noortje van Ballegooij.
15.30 uur   Borrel en ‘meet and greet’ met de jonge kunstenaars.


Waar?

Ministerie van OC&W Den Haag, Rijnstraat 50 te Den Haag.

Aanmelden

Wil je bij de thuiszitterstop aanwezig zijn? Stuur dan vóór 24 mei een mail naar implementatiepassendonderwijs@minocw.nl.

Belangrijk

•    Om binnen te komen op 3 juni moet je aangemeld zijn.
•    Vergeet ook je legitimatie niet! Zonder legitimatie mag je niet naar binnen.
•    Het aanmelden kost tijd. Probeer om 13:45 aanwezig te zijn. Vanaf 13:30 staat de koffie klaar.