NIEUWSBRIEF

De Levensloopbegeleiding in Apeldoorn en Den Haag gaat van start!

Eind november starten twee nieuwe groepen van deelnemers en levensloopbegeleiders in Apeldoorn en in Den Haag. Dat betekent dat vanaf dat moment in het totaal 50 deelnemers met hun levensloopbegeleider mee doen. In mei 2020 starten nog eens 50 deelnemers.

Nick werkt namens VAB voor de pilot Levensloopbegeleiding en heeft zich beziggehouden met de selectie en de intake.

Lees verder over zijn ervaring.

Hugo de Jonge in gesprek met Peter en Rik

Hugo de Jonge is op 6 november in gesprek gegaan met deelnemers en begeleiders van de verschillende pilots die vallen binnen het VWS-programma Volwaardig Leven. Naast de pilot Levensloopbegeleiding is ook aandacht voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, kinderen en volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen, mensen met een verstandelijke beperking en naasten van mensen met een hulpvraag.

Lees verder

Autisme Ambassade

Eind september is een nieuwe groep Autisme Ambassadeurs gestart met de opleiding. Vanaf eind november hebben onder meer Visma Connect, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Amerpoort een ambassadeur. Volgend jaar start in januari de volgende training. Heb je interesse? Meld je dan hier aan!

Na de opleiding maken de deelnemers deel uit van de Autisme Ambassade, een netwerk van autisme ambassadeurs uit verschillende organisaties. Op 27 september vond de laatste netwerkbijeenkomst plaats bij ABN AMRO in Amsterdam. Naast het uitwisselen van ervaringen gaf Sven Romkes van B-Able een presentatie over de aanpak bij ABN AMRO. Onder andere Achmea, de Universiteit Tilburg, UWV, de Belastingdienst en de provincie Gelderland hebben een autisme ambassadeur.

Voor meer informatie over de Autisme Ambassade lees hier verder.

Autisme en inclusief werkgeverschap

Aan het eind van de zomer kreeg VAB goed nieuws: het project Autisme en inclusief werkgeverschap- een duurzaam en overdraagbaar concept kon van start gaan door de ondersteuning van Instituut GAK. Dit betekent dat VAB inmiddels aan de slag is om samen met werkgevers een methode te ontwikkelen om inclusiviteit en autisme op het werk te bevorderen. Het project is gestart op 1 september. Met drie grote werkgevers en hun werknemers ontwikkelt VAB een interne ambassade. Met ASML zijn inmiddels de eerste afspraken gemaakt. Het project loopt tot eind augustus 2021. 

Lees verder

Maak kennis met ... Cor en Ada

'Maak kennis met' is is een nieuwe rubriek waarin je kennis kunt maken met deelnemers en hun levensloopbegeleider in de pilot Levensloopbegeleiding. Cor en Ada zijn de eerste en vertellen uitgebreid hun verhaal.

Rust in gezin en straat door passende begeleiding

Ada Houben, van huis uit verpleegkundige, fungeerde in haar woonplaats al een tijdje als behandelcoördinator en zorgmentor. Doordat ze als zzp’er werkte, was ze ook voor haar omgeving zichtbaar. En zo gebeurde het dat Ada in de zomer van 2017 werd benaderd door Marja, de vrouw van Cor Jongejeugd. Marja zat met de handen in het haar. Er waren zoveel problemen in haar gezin dat ze door de bomen het bos niet meer zag. Ze was ondertussen al twee ambulant begeleiders verder, maar voelde zich niet gezien, gehoord, begrepen of gesteund. De situatie in het gezin verergerde en er kwamen steeds vaker escalaties voor.

Lees verder
Facebook
Twitter
LinkedIn
Website
Wil je vaker op de hoogte gehouden worden van nieuws rondom Vanuit autisme bekeken? Volg ons dan op Twitter, Facebook of LinkedIn via de buttons hierboven. Of kijk op onze website: www.vanuitautismebekeken.nl.
Jouw privacy © 2019

Vanuit autisme bekeken
Hamburgerstraat 28A
3512 NS Utrecht
info@vanuitautismebekeken.nl