VAB geeft lezing op online congres Volwaardig leven. Kom jij ook?

Op 24 en 25 november 2020 organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het online congres Volwaardig leven. Vanuit autisme bekeken heeft een plek in het programma en geeft op woensdagmiddag (25 november) een lezing over Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme.

Leven zoals jij dat wilt. Daar gaat het om in het programma Volwaardig leven. Daar kun je samen aan werken: cliënten, naasten en (zorg)professionals. Je hoort en ziet er alles over op het online congres: twee dagen vol verhalen, mooie voorbeelden, resultaten en inspiratie om samen meer passende en toekomstbestendige zorg voor elkaar te krijgen.

Gevarieerd en uitgebreid programma

Tijdens het congres staat online ontmoeten en inspireren centraal. De eerste resultaten van het programma Volwaardig leven worden gedeeld en er wordt een blik op de toekomst geworpen. Het congres is verdeeld in 4 dagdelen. Met lezingen voor grote groepen en interactieve sessies. Het congres hoopt voor iedereen een passend en afwisselend programma te bieden.

Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme

In de lezing die Vanuit autisme bekeken verzorgt krijg je een goed beeld van de krachtige werking van levensloopbegeleiding voor mensen met autisme. Willeke van den Hoek, programmaleider bij VAB, neemt je mee in wat levensloopbegeleiding voor mensen met autisme betekent. Je krijgt deze middag inzicht in de meerwaarde hiervan voor de maatschappij. Ook gaan we in op de vraag: Wat is nodig om levensloopbegeleiding landelijk beschikbaar te maken?

Voor wie?

De lezing is geschikt voor cliënten, ervaringsdeskundigen, naasten, zorgprofessionals en staf en beleid. Middels een chat kun je gedurende de lezing vragen stellen die Willeke zal beantwoorden.

Aanmelden kan via onderstaande button. Wil je de lezing van VAB bijwonen? Kies dan voor dagdeel woensdagmiddag (13.00 - 16.00 uur).

Aanmelden

Pilot Cliëntondersteuning

In het project Cliëntondersteuning krijgt een groep van 450 naasten en mensen met een beperking twee jaar lang gespecialiseerde cliëntondersteuning. Om een zo groot mogelijke groep van mensen met een beperking en hun naasten te ondersteunen, maar ook om gaandeweg te leren hoe deze ondersteuning het beste kan worden vormgeven. De pilot Levensloopbegeleiding voor mensen met autisme is onderdeel van het project Cliëntondersteuning.

Meer weten over de pilot Levensloopbegeleiding? Neem dan hier een kijkje op onze pilot pagina.

Bekijk het volledige programma van het online congres op www.onlinecongresvolwaardigleven2020.nl

Afbeelding
Congres Volwaardig leven