Autisme Ambassade in actie

Afgelopen vrijdag 27 september vond een netwerkbijeenkomst plaats van de Autisme Ambassade in Amsterdam. ABN AMRO ontving alle ambassadeurs in de Circl. Naast het uitwisselen van ervaringen gaf Sven Romkes van B-Able over de aanpak bij ABN AMRO.

Vandaag is een nieuwe groep Autisme Ambassadeurs gestart met een nieuwe opleiding. Onder meer Visma, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Amerpoort hebben vanaf eind november een ambassadeur.

Om te zorgen voor nog meer ambassadeurs organiseert VAB twee keer per jaar een 4-daagse training waarbij aandacht is voor de persoon en tips hoe de rol van ambassadeur in te vullen. Na de training hebben de ambassadeurs een concreet plan van aanpak. Na de opleiding worden alle deelnemers onderdeel van de Autisme Ambassade, een netwerk van autisme ambassadeurs uit verschillende organisaties.

Achtergrond

De Autisme Ambassade is in 2013 opgericht en vraagt intern bij werkgevers aandacht voor autisme op het werk. Op alle gebieden willen bedrijven inclusieve organisaties zijn en de ambassade draagt hieraan bij voor mensen met autisme.

De afgelopen jaren zijn werknemers van onder meer Achmea, het UWV en ASML autisme ambassadeur geworden bij hun organisatie. Autisme ambassadeurs laten zien wat autisme inhoudt en maken de omgang met mensen met autisme gewoner. Dat vergroot het begrip en verbetert de werksfeer.

Lees meer over de Autisme Ambassade.