Autisme- en inclusie-ambassadeurs

Ambassadeurs zijn medewerkers met neuro-divergentie, een psychiatrische achtergrond of een fysieke beperking die werken voor grote organisaties (250+ medewerkers). Ambassadeurs laten door openheid over de eigen ervaringen zien dat ook iemand met, bijvoorbeeld, autisme uitstekend kan functioneren. Zo dragen zij bij aan meer herkenning en erkenning van verschillen tussen mensen op de werkvloer. Dit vergroot het wederzijds begrip en verbetert de werksfeer. Inmiddels heeft VAB al meer dan 100 ambassadeurs getraind bij meer dan 50 grote werkgevers.

Lees meer over de training tot autisme-ambassadeur of over de training tot inclusie-ambassadeur

Mogelijkheden

De training tot autisme- of inclusie-ambassadeur kan op verschillende manieren gevolgd worden:

  • Als individuele deelnemer
  • Als interne training binnen jouw organisatie (bij 6-12 deelnemers)
  • Als onderdeel van een, door stichting VAB begeleid, traject waarbij jouw organisatie een autisme-ambassade of een inclusie-ambassade opricht met meerdere ambassadeurs

Wil je jouw organisatie vrijblijvend laten kennis maken met het (mogelijke) belang van een ambassadeurschap? Laat VAB dan een workshop of lezing geven bij jouw organisatie. Zo kunnen collega’s en/of leidinggevenden inspiratie en kennis opdoen over het belang en de uitdagingen van openheid op de werkvloer.

Voor meer informatie over interne trainingen, trajecten, workshops of lezingen, neem contact op voor meer informatie of een offerte.

Een greep uit de organisaties waar één of meer medewerkers getraind zijn tot autisme- of inclusie-ambassadeur: 

Afbeelding
Logo's waar ambassadeurs zijn gestart

Ambassadeurs uitgelicht

De Autisme Ambassade streeft naar inclusievere werkomstandigheden voor iedereen

Afbeelding
Grace
Sinds januari 2021 heeft de Politie een eigen autisme-ambassade. Deze bestaat uit medewerkers met verschillende functies die autisme hebben en daar open over zijn. Door in gesprek te gaan met collega’s, leidinggevenden en andere medewerkers met autisme wordt het onderwerp steeds minder taboe en ziet men dat mensen met autisme prima bij de Politie kunnen werken. Het enige dat ze nodig hebben is begrip.