Luister nu: podcast Verborgen Intelligentie!

Hoe begeleid je kinderen en jongeren met autisme, die niet of nauwelijks praten? Autisme ambassadeur en host Dieuwertje Bleijenberg gaat in deze podcastserie in gesprek met ervaringsdeskundigen en wetenschappers. Ze neemt je mee in ons project Verborgen Intelligentie.

Afbeelding
foto bij podcast opnames

Vanuit autisme bekeken biedt met het project Verborgen Intelligentie levensloopbegeleiding aan zeven kinderen en jongeren die niet of nauwelijks praten. Vaak hebben deze kinderen ook de diagnose verstandelijke beperking. Het doel van dit project: beter aansluiten op de behoeften van deze kinderen en ontwikkeling stimuleren.

Wat bespreken we in de podcast?

Hoe luister je naar iemand die niet spreekt? Onderwerpen als de betrouwbaarheid van de IQ-test, communicatiemiddelen en geestelijke gezondheid van de kinderen komen voorbij in deze podcast. Host Dieuwertje Bleijenberg is zelf Autisme Ambassadeur. Zij gaat met haar ongebreidelde interesse en een rugzak vol eigen ervaringen met autisme in gesprek met verschillende gasten. Ervaringsdeskundigen, wetenschappers, levensloopbegeleiders en meer: in deze podcastreeks bekijken we vanuit verschillende hoeken naar het ‘niet spreken’.

Eerste aflevering

Luister nu naar de eerste aflevering op onze website

Programmaleider Willeke van den Hoek vertelt waarom dit project écht nodig is. Daarnaast vertelt Bart Meijer over zijn rol als levensloopbegeleider van een tweeling met autisme. Uit zijn ervaringen blijkt hoeveel hij voor mensen en naasten kan betekenen, maar ook hoe een gebrek aan communicatie heftige gevolgen kan hebben.