“Voor ons is een ideale samenleving divers en inclusief”

Waar zet stichting Vanuit autisme bekeken zich voor in? Om dat op een heldere manier over te brengen hebben we onze visie vormgegeven in een video. “Voor ons is een ideale samenleving divers en inclusief. Daarin mag iedereen leren, wonen, werken en zich op eigen manier en tempo ontwikkelen.”

Openstaan

Met onze projecten werken we aan een inclusieve maatschappij. Maar wat houdt dat in? In deze video gaan we in op onze visie op inclusie. “Als we openstaan voor unieke mensen en ruimte maken voor wat zij nodig hebben, dan kan iedereen op zijn of haar eigen manier deelnemen. Daarvoor is lef, liefde en ook geld nodig. Maar het levert meer op dan het kost."

Aanpassen

In onze online TheeTalkshow werden de video's gelanceerd. Autisme ambassadeur Dieuwertje Bleijenberg vertelde hoe de video bij haar ervaring aansluit: “Ik heb jarenlang als jongvolwassene en als kind op mijn tenen moeten lopen om mij maar aan te passen aan school of werk. Maar ik hield het nooit vol. Ik was vaak intens moe. En op het moment dat ik de classificatie autisme kreeg heb ik het leven zich laten aanpassen aan mij.”

Ook meedoen?

De pilot Levensloopbegeleiding biedt ondersteuning voor mensen met autisme. Uit onderzoek komt dat levensloopbegeleiding een positieve invloed heeft in het leven van deelnemers, naasten en levensloopbegeleiders. Als jij ook deelnemer of levensloopbegeleider wil worden, laat het weten via dit formulier. We nemen contact op als een groep start in jouw buurt.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.