Meld je aan: opleiding Autisme ambassadeur najaar 2023

De data voor de opleiding tot autisme ambassadeur in 2023 zijn bekend. Deze zal dit jaar van start gaan op maandag 25 september. Tijdens deze vierdaagse opleiding (verspreid over 2 maanden) leer je hoe je de rol van autisme ambassadeur kunt invullen bij de organisatie waar jij werkt.

Wat doet een autisme ambassadeur?

Autisme ambassadeurs laten op de werkvloer van hun eigen organisatie zien wat autisme inhoudt en maken zo de omgang met mensen met autisme gewoner. Dat vergroot het begrip en verbetert de werksfeer. Als autisme ambassadeur draag je bij aan meer herkenning en erkenning van verschillen tussen mensen.

Wat leer je in de opleiding?

We werken met een mix van theorie en praktijk. Tijdens de bijeenkomsten oefen je met de lesstof en is er ruimte voor de behandeling van vraagstukken uit de praktijksituatie van de deelnemers. Aan het einde heb je een actieplan waarmee je concreet aan de slag kunt in je eigen werksituatie. De training wordt gegeven door twee ervaringsdeskundige trainers. Deelnemers die de opleiding met goed gevolg doorlopen ontvangen na afloop een deelnamecertificaat.

Voor wie is deze opleiding?

  • Je autisme-classificatie is al enige tijd geleden gesteld en je hebt deze geaccepteerd. 
  • Je weet hoe autisme je functioneren beïnvloedt.
  • Je hebt minimaal hbo werk- en/of denkniveau.
  • Je werkt ten minste 3 jaar bij je huidige werkgever.
  • Je werkt in een grote organisatie.
  • Je functioneert redelijk of goed op jouw werkplek.
  • Je kunt vertellen over jouw ervaringen met autisme en je wilt hier verder in groeien.
  • Jouw organisatie staat open voor de rol van een ambassadeur of is bereid om dit traject samen met jou te verkennen.

Meer informatie over de inhoud, praktische zaken en kosten van deze opleiding vind je hier. Wil je deelnemen aan de opleiding? Meld je dan nu aan en we nemen contact met je op!

Autisme-ambassade

Autisme-ambassadeurs zijn medewerkers met autisme die werken voor grote organisaties. Ambassadeurs laten, door openheid over de eigen ervaringen, zien dat ook iemand met autisme uitstekend kan functioneren. Zo dragen zij bij aan meer herkenning en erkenning van verschillen tussen mensen op de werkvloer.