Voortgang tijdens corona (Autisme en Inclusief Werkgeverschap)

Vanuit autisme bekeken geeft uitvoering aan het project: autisme en inclusief werkgeverschap. Het project bestaat onder andere uit een aantal trainingen, die voor corona fysiek plaatsvonden. Het project heeft het afgelopen jaar gelukkig niet stilgelegen. Ook tijdens corona is het project volgens planning verlopen.
 

Het is goed om te ervaren dat het opzetten van een psychisch diversiteitsnetwerk ook online kan, en dat Corona geen belemmering hoeft te zijn, om een Autisme Ambassade te starten. De contacten zijn de afgelopen periode digitaal verlopen en de trainingen vonden voornamelijk plaats via Teams. Dat ging prima.

Aandacht voor psychische kwetsbaarheid

Tijdens elke pilot blijkt opnieuw dat aandacht voor psychische kwetsbaarheid op de werkvloer vaak ontbreekt binnen organisaties. Omdat psychische kwetsbaarheid aan de buitenkant meestal niet zichtbaar is, lijkt het voor de buitenwereld alsof het er niet is.

Eind augustus is de methodiek met een toolkit gereed. Overweeg je nu al om zelf autisme ambassadeur te worden, of wil je als organisatie medewerkers de gelegenheid bieden om een autisme ambassade op te starten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij informeren je graag wat je nu al kan doen om je hierop voor te bereiden.

Meer weten over het project Autisme en Inclusief Werkgeverschap? Lees dan het nieuwsbericht waarin het project wordt toegelicht.