Zo word jij Autisme Ambassadeur

Zet jij je graag in om autisme bespreekbaar te maken op de werkvloer van een grote organisatie? Dan is de opleiding voor autisme ambassadeur iets voor jou! 26 september start een nieuwe ronde.

Afbeelding
Werk vergadering

Onze ambassadeurs zorgen voor een inclusieve werkomgeving. Ze laten zien wat autisme inhoudt en maken de omgang met mensen met autisme gewoner. Met een autisme ambassadeur op de werkvloer is er meer ruimte voor herkenning en erkenning van verschillen tussen mensen. Jij zorgt voor een veilige werkomgeving waarin mensen met autisme goed kunnen meedraaien.

Actie ondernemen

Voor jouw specifieke werkomgeving bekijken we samen welke aanpak past, en hierna maak je een gericht actieplan dat de werksituatie verbetert. Met het plan ga je aan de slag tijdens de trainingsdagen. Uiteindelijk breng je daadwerkelijk jouw plan in uitvoering. Hiervoor is het belangrijk dat jouw collega’s je waarderen, en je kunt vertellen over je persoonlijke ervaringen met autisme en werk.

Dit ben jij

Autisme ambassadeur word je niet zomaar. Een aantal belangrijke voorwaarden:

  • Je autisme-diagnose is al enige tijd geleden gesteld en je hebt de diagnose geaccepteerd.
  • Je weet hoe autisme je functioneren beïnvloedt.
  • Je hebt minimaal hbo werk- en/of denkniveau.
  • Je werkt ten minste 3 jaar bij je huidige werkgever.
  • Je werkt in een grote organisatie.
  • Je functioneert redelijk tot goed op jouw werkplek.
  • Je kunt vertellen over jouw ervaringen met autisme en je wilt hier verder in groeien.
  • Jouw organisatie staat open voor de rol van een ambassadeur of is bereid om dit traject samen met jou te verkennen.

“Omdat ik zo lekker in mijn vel zit met die diagnose (…) kan ik dat ook uitstralen en kan ik ook voorleven dat autisme hebben net zo erg is als het hebben van rode schoenen. Niet dus”, zo vertelt ambassadeur Marguerite in de podcast van ABN AMRO over autisme en werk. Na de opleiding maak je deel uit van een landelijk netwerk van Autisme Ambassadeurs van allemaal grote organisaties. Je kunt altijd bij elkaar terecht om te inspireren en motiveren. Hun ervaringsverhalen lees je op onze website.

Informatie

De opleiding vindt online plaats via Teams. Meer concrete informatie zoals alle opleidingsdata, inhoud van de verschillende trainingsdagen, de studiebelasting en het intakegesprek lees je op deze pagina.

Meteen aanmelden? Doe dat hier en wij nemen contact met je op.

Vragen over de opleiding?

Stuur een mail naar info@vanuitautismebekeken.nl.

Autisme-ambassade

Autisme-ambassadeurs zijn medewerkers met autisme die werken voor grote organisaties. Ambassadeurs laten, door openheid over de eigen ervaringen, zien dat ook iemand met autisme uitstekend kan functioneren. Zo dragen zij bij aan meer herkenning en erkenning van verschillen tussen mensen op de werkvloer.