Ambassadeurs

Autisme ambassadeurs maken autisme zichtbaar en bespreekbaar in de organisatie. Als ambassadeur draag je bij aan de inclusiviteit van je organisatie. Zie voor meer informatie het initiatief Autisme Ambassade

 

Ambassadeur Brigitte van Blijswijk

Ik werk bij ABN AMRO als Business Intelligence Specialist en kreeg in 2009 de diagnose Asperger. Sinds 2014 ben ik autisme ambassadeur bij de Autisme Ambassade van de ABN AMRO. Wat mij dreef om ambassadeur te worden? Ikzelf werd op een bewonderenswaardige wijze gesteund door collega’s na mijn diagnose. Dit wil ik voor al mijn collega’s met de diagnose. Het is geen stigma, het mag geen stigma zijn.

Ambassadeur Diederik Weve

Ik werk sinds 1983 bij Shell in diverse, specialistische engineering functies. Na mijn Asperger diagnose op 52-jarige leeftijd kreeg ik oog voor de negatieve gevolgen van het stigma rondom mentale kwetsbaarheden, in het bijzonder bij hoger opgeleiden. Onder het motto ‘Autisten uit de Kast’ startte ik bij Shell een project om autisme gewoon bespreekbaar te maken. Hierbij werd ik geholpen door het enABLE personeelsnetwerk voor mensen met een functiebeperking. Om dit concept ook buiten Shell te verspreiden, heb ik samen met Marinka Traas de Autisme Ambassade opgezet.

Ambassadeur Sanne Linders

Ik ben Sanne Linders, verpleegkundige op de afdeling longziekten en tevens autisme ambassadeur van het CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) in Nijmegen. In februari 2014 is bij mij het syndroom van Asperger vastgesteld, een vorm van autisme. Voorafgaand aan die diagnose heb ik jarenlang behandelingen gevolgd die niet aansloegen en verschillende diagnoses gekregen. Sinds mijn diagnose autisme begrijp ik mezelf veel beter en heb ik het gevoel dat mijn leven pas echt is begonnen. Ook is dit het begin geweest van een leven zonder continu angst, depressie en mezelf niet begrijpen.